تراکتور
?????????
?????? ??

پویان ? وبلاگ.این وبلاگ برای ارائه مطالب به دانشجویان ساختم و امیدوارم مطالب وبلاگ مورد استفاده شما قرار بگیره 09301011105
????? : poyan24@gmail.com



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 194
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 194
بازدید ماه : 1201
بازدید کل : 79841
تعداد مطالب : 756
تعداد نظرات : 64
تعداد آنلاین : 1



جاوا اسكریپت


?
???????: پویان |
چهار شنبه 10 فروردين 1390 |
<-CategoryName->

تراکتور

تراکتور

یکی از قدیمی‌ترین ماشین‌های مولد نیرو است که در کارهای کشاورزی به کار گرفته شده است. روز به روز، ساختمان این خودرو تکمیل‌تر می‌شود. قدرت کار تمام تراکتورها با هم برابر نیست. امروزه متناسب با هر کاری، تراکتور ویژه آن ساخته شده است. تراکتور از متداول‌ترین ماشین‌های کشاورزی است. در تمام نقاط دنیا کم و بیش از این خودرو استفاده می‌شود.

 (به انگلیسی: Tractor) به معنی «کشنده» می‌باشد. این واژه اسم فاعل ساخته شده از واژه(‎ ‎(Tratioxبه معنی کشش است. این کلمه به ماشین‌هایی اطلاق می‌شود که جهت کشیدن یک بار یا یک‎ ‎وسیله بکار می‌روند. ‌در واقع تراکتور وسیله‌ای hست که برای تامین قدرت مورد نیاز‎ ‎جهت کشیدن وسایل و تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پیشینه

پیدایش ماشین‌های کشش (تراکتورها) به شکل امروزی در حدود ۱۰۰ سال قبل آغاز شد. نمونه‌های اولیه ‏تراکتورها برای استفاده در مزارع و به منظور کشیدن وسایل کشاورزی‎ ‎مثل گاو آهن مورد استفاده قرار ‏می‌گرفتند. در این انواع اولیه برای تامین کردن توان مورد نیاز تراکتور از یک موتور بخار‎ ‎استفاده می‌شد. این موتور ‏بخار‎ ‎برای آنکه کار کند به مقادیر زیادی‎ ‎آب‎ ‎و‎ ‎ذغال سنگ‎ ‎نیاز داشت. بنابراین این‎ ‎تراکتورهای اولیه بسیار ‏بزرگ بودند و نیاز به مراقبت و نگهداری زیادی داشتند بطوری‎ ‎که گاهی برای به حرکت درآوردن و استفاده ‏از یک تراکتور ، موتور بخار به ۱۵ نفر‏‎ ‎کارگر‎ ‎نیاز بود. این مدلهای اولیه تراکتور‎ ‎دارای چرخهای بسیار بزرگ ‏فلزی بودند که می‌توانستند وزن بسیار زیاد تراکتور را تحمل‎ ‎نمایند. البته فلزی بودن‎ ‎چرخهای تراکتور‎ ‎باعث کاهش سرعت ماشین می‌شد‏. بنابراین در نمونه‌های بعدی و مدرن‌تر از چرخهای لاستیکی ‏استفاده شده است.

سیر تکاملی تراکتورها با اختراع‎ ‎موتورهای درون سوز‎ ‎روند سریعتری را پیدا کرد‎ ‎و البته در کنار این اختراع ‏که باعث اضافه شدن توان تراکتورها شد ، متعلقات و‎ ‎مکانیسم های پیچیده‌ای نیز مختص تراکتورها ‏طراحی و استفاده شده است، که نتیجه آن‎ ‎ساخت‎ ‎تراکتورهای بسیار مدرن‎ ‎و همه کاره در حال‎ ‎حاضر ‏است.

 ساختمان تراکتور

اصول ساختمان تراکتور مانند سایر خودروهاست ،با این تفاوت که در ساختمان آن از وسایل ظریف و زینتی کمتر استفاده شده است و تا آنجایی که امکان داشته از ظرافت آن کم کرده و بر قدرت و استحکام قسمت‌های مختلف آن افزوده‌اند. تراکتورهای امروزی همگی به موتورهای درون سوز که از‎ ‎سوخت های فسیلی (بنزین‎ ‎،‎ ‎گازوئیل‎ ‎، گاز مایع( استفاده می‌کنند ،مجهز هستند. موتورهای این تراکتورها برای تولید توان از سوزاندن این سوخت‌ها استفاده می ‏کنند. این ماشینها (تراکتورها) دارای یک سری سیستم های مجزا ولی متصل به همدیگر می‌باشند‎ ‎که باعث ‏می‌شوند انرژی ذخیره شده در سوخت‌های فسیلی به انرژی مفیدی که کار انجام‎ ‎می‌دهد، تبدیل شوند. این ‏سیستم ها عبارتند از:

  • سیستم تبدیل‎ ‎انرژی سوخت‎ ‎به‎ ‎انرژی‎ ‎جنبشی (موتور)
  • سیستم انتقال نیرو‎ ‎
  • سیستم هیدرولیکی‎ ‎
  • سیستم الکتریکی‎ ‎
  • سیستم کنترل بار (کنترل کشش)
  • سیستم فرمانگیری‎ ‎
  • سیستم تواندهی‎ ‎‎

اندازه‌ها

تراکتورهای کشاورزی‎ ‎دارای انواع گوناگونی‎ ‎می‌باشند. اندازه آنها از تراکتورهای دوچرخ کوچک گرفته که دارای ۱۰ ‏اسب بخار قدرت‎ ‎می‌باشند. تا تراکتورهای بزرگ کمرشکن ۸ چرخ که دارای بیش از ۵۰۰ اسب بخار قدرت‎ ‎می‌باشند ،تغییر می‌کند. این گوناگونی و تنوع زیاد تراکتورها به خاطر گوناگونی و‎ ‎تنوع زیاد کارهایی است که به کمک این ‏وسیله انجام می‌پذیرد. بر این اساس تراکتورها‎ ‎را بر مبنای نحوه کاربرد طبقه بندی می‌کنند.

طبقه بندی ‏تراکتورها:

کاربرد

از تراکتور در بسیاری از کارهای کشاورزی مانند: شخم زدن، درو کردن، دندانه زدن، تسطیح، بذر افشانی، نرم کردن خاک، سم پاشی، بار کشی و ... استفاده می‌شود.

برای بکارگیری و استفاده نیروی ایجاد شده توسط تراکتور‎ ‎یک سری پیش بینی‌ها در نحوه ساخت این وسیله انجام ‏شده است. در پشت این وسیله‎ ‎جاهایی تعبیه شده است که بتوان وسایل مربوط به‎ ‎کشاورزی‎ ‎مثل‎ ‎گاو آهن‎ ‎یا‎ ‎دیسک‎ ‎را به آنجا متصل کرد و کشید. از تراکتورها برای کارهای دیگر نظیر‎ ‎حمل و‎ ‎نقل‎ ‎نیز استفاده می‌شود. ‏ حتی اگر هیچ باری هم به تراکتور متصل نباشد، حداقل این‎ ‎وسیله می‌تواند خود‎ ‎راننده‎ ‎را جابجا کند. کاربردهای ‏تراکتور را‎ ‎می‌توان بصورت زیر بر شمرد.

* وسیله کشنده:

ادواتی مثل گاوآهنها ، دیسک های سنگین و غیره به مالبند تراکتور‎ ‎قلاب شده و بوسیله آن کشیده‎ ‎می شوند.

* تامین کننده حرکت دورانی:

برخی از ماشینهایی که به تراکتور وصل می‎ ‎شوند خود دارای قسمت‌های متحرک داخلی هستند که ‏برای تامین نیروی مورد نیاز آنها به‏‎ ‎تراکتور متکی می‌باشند. مثل: کمباین های کششی‎ ‎،‎ ‎دروگرها و‎ ‎چاپرها

* راه اندازی ماشینهای ثابت نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






????????: تراکتور, ,

?
????? ?????

» <-PostTitle-> ( <-PostDate-> )

?????
????????
?? ??? ????
????????