مقدمه : امروزه مشکل تأمین مواد غذایی بشر و همچنین آلودگی های زیست محیطی ناشی از دخالتهای بی رویه انسان در روند عادی طبیعت ، کم کم جایگزین نگرانی ناشی از وقوع احتمالی جنگهای اتمی شده است . لذا تلاش و تحقق در جهت افزایش تولید در واحد شطح همراه با بالا بردن کیفیت محصولات استراتژیک به شرط حفظ سلامتی محیط زیست
برای تعریف کشاورزی پایدار توجه به دو اصل از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اصل اول در ابتدای دهه 1980 با ظهور مفاهیم کشاورزی قابل تجدید و کشاورزی پایدار تکامل یافت و در واقع مفهوم آن بر اساس اصل «اثر متقابل اکولوژیکی» قابل توضیح است. اصل دوم نیز از سال 1987 شروع شد و اینکه کشاورزی پایدار در مقیاس جهانی را دربر دارد.
بروز مشكلات اقتصادي و زيست محيطي ناشي از مصرف بي رويه كودهاي شيميايي و نيز توجه به قابليتهاي ذاتي بسيار جالب و متنوع موجودات خاكزي و به ويژه ميكروارگانيسمها موجب گرديده كه يكي از مهمترين و كاربردي ترين زمينههاي مورد تحقيق در مطالعات علمي روز، تلاش
هدف : مهندسي كشاورزي – اقتصاد كشاورزي هدف تربيت كارشناسي است كه با تكيه بر معلومات و تجاربي كه مياندوزند بتوانند سمتهايي چون مجري، برنامهريز، تحليلگر برنامههاي كشاورزي و اقتصاد كشاورزي را عهدهدار شوند. داوطلب بايد از روحيه كاركردن در محيطهاي
اثر دوره هاي مختلف غرقاب بر جوانه زني علف هرز كاتوس
چکیده کاتوس جزو گروه علفهای هرز چندساله است ودر بسیاری از نقاط جهان در مزارع و باغات مشکل ایجاد نموده است. اثر دوره های غرقاب بر روی جوانه زنی این علف هرز تحت شرایط گلخانه آزمایش شد
پتاسيم نقش كاتاليزوري داشته، در نقل و انتقال مواد، كنترل تبخير و تعرق، فعاليتهاي آنزيمي نقش دارد. از نقشهاي آن مي توان به افزايش مقاومت گياهان در برابر آفات و بيماريها، كم آبي، تنش هاي محيطي ،بهبود كمي و كيفي ، افزايش طول عمر گلهاي بريده و تشديد فتوسنتز اشاره نمود كه كمبود آن باعث كاهش گلچه ها و همچنين كوتاهي سنبله گل، تاخير در گل دهي، و زردي عمومي در برگهاي مسن گردد.
کاربرد کود هاي زيستي در توليد گياه زراعي کود هاي زيستي اشاره به کود هايي دارند که در وحله اول داراي نژاد هايي از ريز موجودات به تعداد کافي هستند که براي افزايش باردهي گياه زراعي بکار مي روند.ازاشکال مختلف انها مانند نيتراجين ,ازتوباکترين ,فسفوباکترين ,و جلبک هاي سبز آبي در کشاورزي مدرن به طور گسترده استفاده مي شود
HACCP مخفف hazard analysis and critica lcontrol point است, انديشه برقراري اين سيستم براي کاهش ريسک سلا مت مصرف کنند گان مواد غذايي از اقدامات شرکت pilsbury مشاور وهمکار سازمان ملي سفينه هاي فضا يي و فضا نوردي امريکا (نا سا) (NASA ) ريشه گرفته است . اصول ابتدا يي اين کار توسط ( Hoaward E .Bauman ) از شرکت پيلسبو ري با همکاري ناسا و ازمايشگا ههاي ارتش و نيروي هوايي
مقدمه هم اکنون بیش از سه دهه از توجه جهانی به موضوع حفاظت محیط زیست وحدود دو دهه از مباحث پیرامون توسعه پایدار می گذرد. قبل از این ایام، در تمامی پروژه های توسعه، صرفاً دیدگاه اقتصادی و ایجاد در آمد و بازده اقتصادی بیشتر، مد نظر بود. لیکن در دهه 1970 میلادی این ذهنیت در افکار سیاستگذاران و برنامه ریزان توسعه مطرح گردید که این گونه روند رشد اقتصادی نهایتاً منجر به تخریب محیط زیست، نا برابری اجتماعی،کاهش منابع و... میشود وجبران این معضلات در دراز مدت موجب ضررهای فراوان اقتصادی خواهد شد(1)
کشاورزي پايدار به عنوان بينشي است كه بر اهداف انسان و شناخت وي از آثار فعاليتهاي كشاورزي بر محيط زيست متكي است. جهت دستيابي به چنين نظامي ميبايست تجربيات و دانش گذشتگان را در نظر گرفت و در كنار پيشرفتهاي جديد و علمي، روشهايي را در فعاليتهاي كشاورزي به كاربرد كه تاثير كمتري را بر محيط زيست دارد و سلامتي انسان را به مخاطره نمي اندازد. به منظور دستيابي به كشاورزي پايدار در نظر گرفتن اقدامات زير ضروري مي باشد(1).
يكي ازعواملی که درکشاورزی بسیارمورد توجه قرارمی گیرد وعامل اصلی نابودی بسیاری اززمین های خاصلخیزکشاورزی وتبدیل آن به مکان های غیرقابل کشت می باشد پدیده فرسایش خاح است.
متاسفانه درکشورما به دلیل توجه بیشتر مسئولان کشوری به بخش صنعت وعدم توجه آنان به بخش کشاورزی ونادیده گرفتن مشکلات آن،باعث شده که این،مسیر قهقرایی،سرعت بیشتری بگیرد.
آن طور که از نوشته های مورخان یونانی به دست می آید، در حدود ۳۰۰۰ سال قبل، اطراف خانه بسیاری از ایرانیان را باغ احاطه کرده بود و واژه پردیس به همان باغ های پیرامون خانه ها گفته می شد.
علفهای هرز اجزای مهم اکوسیستمهای زراعی هستند که به منظور استقاده بیشتر و یهتر از منابعی مانند : خاک، آب، مواد غذایی و نور با گیاهان زراعی به طور مستقیم و غیر مستقیم رقابت نموده و کمیت و کیفیت محصول را در اکثر موارد کاهش میدهند.
یک روش واحدی برای طبقه بندی روش های آبیاری سطحی وجود ندارد. در یک طرح دو نوع وجود دارد آن هایی که از شیار برای هدایت آب استفاده می کنند و آن هایی که چنین نیستند.
فرمولاسیون سموم، به صور مختلف سم اطلاق می گردد. فرمولاسیون مشخص می کند که یک سم چگونه باید بکار برده شود. مثلاً اگر سمی به صورت گَرد باشد، فرمولاسیون نشان می دهد که برای استفاده از آن از دستگاه گرد پاش استفاده شود.
سال ۱۳۸۴، سرآغاز واردات بی رویه میوه به داخل کشور بود. واردات مرکبات در سال ۱۳۸۴ شروع و در سال ۱۳۸۶، که سال پرمحصول کشور بود، تشدید شد در سال ۱۳۸۷، علاوه بر مرکبات، واردات سایر میوه ها (گلابی، انگور، آلو، سیب، مرکبات و...) شروع و در سال جاری واردات اغلب آنها تشدید شده است.
صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی به صنایعی گفته می شود که به فرآوری و عمل آوری محصولات کشاورزی می پردازد و به عبارت دیگر با زیرمجموعه این بخش ارتباط مستقیم دارد و فرآیند تولید مواد کشاورزی را کامل می کند.